La pandèmia ha elevat de manera greu la xifra d'intents frustrats o consumats en la població de 15 a 29 anys

El suïcidi s’ha convertit en la principal causa de mort entre els joves de 15 a 29 anys després dels tumors, i la primera dels homes d’aqueixa edat.
 La soledat, l’aïllament, la por al futur que molts adolescents han experimentat durant aquests dos últims anys han fet mossa en el seu estat d’ànim i, en alguns casos, han agreujat o desencadenat en ells tendències suïcides.
Existeix un marge important d’intervenció: per cada suïcidi, hi ha altres 20 intents, i entre el 30% i el 40% han tingut temptatives prèvies.

El 90% de les persones que intenten suïcidar-se presenten algun tipus de trastorn psiquiàtric, com a depressió o trastorn bipolar.

 

Segons un estudi patrocinat pel Consell General de Psicologia d’Espanya, el 15,5% de la població espanyola diu haver tingut idees suïcides, però eixe percentatge s’eleva fins a un 25,7% entre els jóvens de 18 a 25 anys. Les hospitalitzacions per autolesions entre els 10 i els 24 anys quasi s’han quadruplicat en les últimes dècades: de 1.270 l’any 2000 a 4.048 en 2020, segons el Ministeri de Sanitat.

De vegades la ideació suïcida ha aparegut després d’episodis de crisi d’angoixa i ansietat que han derivat en un problema crònic. El repte dels docents en l’aplicació dels protocols de prevenció és evitar l’estigma associat a la salut mental, però al mateix temps tutelar als jóvens una vegada diagnosticat el risc: ocultar el problema ha deixat de ser una opció.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *